L. R. de Vestingruiters

De Vestingruiters is de rijvereniging voor mensen met een paard uit Groenlo en omstreken. Iedere ruiter en amazone kan bij ons terecht, van ambitieuze wedstrijdruiter tot recreatieve ruiter.

Landelijke Rijvereniging de Vestingruiters is aangesloten bij de overkoepelende organisatie KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie). Wie lid wordt van de rijvereniging, is automatisch lid van de KNHS. 
Het gebruik van zowel de binnen- als buitenbaan van de Grolse Veste is voorbehouden aan leden van de Vestingruiters en de Grolse Ponyclub. De terreinen, kantine en rijhal aan de Avinkweg 5 worden beheerd door de Stichting Manege Groenlo. 
 

 

Verenigingslessen

 

Leden betalen een vast bedrag aan contributie en daarnaast een bedrag voor lidmaatschap aan de KNHS, een eventuele startpas, al dan niet inclusief het blad “Paard en Sport”. De contributie geeft o.a. recht op één les per week. Deze worden gegeven op dinsdagavond (springles), woensdag- en donderdagavond (dressuurles) en maandagavond (recreantenles). Wanneer je lid wil worden van onze vereniging is het mogelijk om twee proeflessen mee te rijden. Afhankelijk van jouw wensen, rij-ervaring en je paard, wordt je in overleg met de instructie en het bestuur in een van de lessen ingedeeld. Afmelden voor de les kan het liefst via de app van de betreffende les (zie lesindeling), ten minste 24 uur voor aanvang van de les. Op deze manier is er nog tijd om eventueel lessen samen te voegen en iedereen hiervan op de hoogte te brengen.

 

 

Recreantenles

 

Heb je geen wedstrijdambities, maar wil je wel leuk en leerzaam bezig zijn met je paard. Kom dan een keer kijken bij de recreantenles, onder leiding van gediplomeerde instructrie. De invulling van de les bepaal je samen, dressuur, springen, voetballen, een keer schriktraining of een leuke buitenrit. Het kan allemaal. Het motto is ‘Plezier staat voorop’.

 

 

Gebruik manege buiten de lessen

 

Gebruik maken van zowel de binnen- als de buitenbak buiten de lessen om is enkel voorbehouden aan leden. Hiervoor gelden een aantal regels, zie hiervoor huisregels voor het gebruik van de manege.

Wanneer je rijdend  lid  bent van onze vereniging krijg je automatisch een transponder tegen € 50,- borg, alleen hiermee heb je toegang tot de manege.
Tijdens en buiten de lessen is het rijden met cap altijd verplicht!.

 

 

Nevenactiviteiten van de Vestingruiters:
 
 • Clubkampioenschappen
 • 1x per 2 jaar grote rommelmarkt
 • Hanen en saté verkoopactie
 • Concoursen
 • Helpen bij de Zwarte Cross
 • Helpen bij het Bloemencorso Lichtenvoorde
 • Gezellige avonden
 • Kantinecommissie
 • Schoonmaakcommissie

 

Een deel van deze activiteiten wordt georganiseerd om de clubkas te spekken, op deze manier kunnen we met z'n allen de contributie natuurlijk zo laag mogelijk houden.

 

 

Wedstrijden rijden:

 

 • Om KNHS-wedstrijden te rijden heb je een startpas nodig, deze kan je aanvragen op de site van de KNHS. Daarna kun je je inschrijven op officiële wedstrijden, welke te vinden zijn op www.startlijsten.nl
 • Ook is belangrijk dat de entingen van je paard correct vermeld staan in het paspoort (2x een basisenting en daarna ieder jaar een harhalingsenting, deze moet binnen het jaar gegeven worden). Dit is van belang bij controle op de wedstrijd, het kan een flinke boete opleveren als dit niet goed voor elkaar is.
 • De te rijden dressuurproeven staan in het proevenboekje van de KNHS of zijn te downloaden op de site van de KNHS.
 • Jaarlijks vinden er verenigingskampioenschappen plaats welke worden georganiseerd door de Kring Achterhoek-Oost. Hiervoor kan elk wedstrijdrijdend lid gevraagd worden om deel te nemen voor onze vereniging in de discipline dressuur, springen en of viertal. Het doel van dit kampioenschap is het behalen van een ticket voor het Nederlands Kampioenschap, jaarlijks in september op het KNHS centrum te Ermelo.
 • Wil je stoppen met het rijden van wedstrijden, dan moet je startpas jaarlijks voor 30 november afgemeld worden. Dit kan direct bij de KNHS. Ben je te laat, dan brengt de KNHS het lidmaatschap voor het komende jaar alsnog in rekening.

Social media

Contact aanvraag

Agenda

Op het moment hebben we niks in de agenda staan.