Stichting Manege Groenlo

Geschiedenis Stichting Manege Groenlo

Dankzij vele renteloze toezeggingen van paardenliefhebbers uit Groenlo en omstreken werd  de oprichting van de stichting manege Groenlo per notariële akte op  23 januari 1979 een feit. 

Vervolgens werd er door velen hard gewerkt aan de bouw van de manege waarvoor zij een vergoeding in de vorm van renteloze aandelen kregen. Hierdoor werden zij samen met de bovengenoemde paardenliefhebbers de aandeelhouders van de manege.

Op 30 april 1974 verrichtte Jan Steverink, beter bekend als “zwarte Jan”, op  72 jarige leeftijd,  te paard de officiële opening van de manege, genaamd “manege Marhulzen”. In 1995 werd een tweede hal gebouwd. Ook deze hal werd door de paardenliefhebbers verwezenlijkt. Deze hal kreeg de naam: “Anton te Maarssen hal”.

In de tijd die volgde hebben verschillende huurders, ieder op hun eigen manier, gezorgd voor vele jaren paardensport in alle mogelijke vormen en voor iedereen. Ook de Stichting paardrijden gehandicapten heeft met veel plezier jaren gebruikt gemaakt van de accommodatie.

Omdat de aanleg van de nieuwe N18 vastere vormen begon aan te nemen moest er begin 2011 gedacht worden over nieuwe mogelijkheden om de paardensport te kunnen voortzetten. Uiteindelijk heeft een bod op de accommodatie en bijbehorende terreinen, met toestemming van de aandeelhouders, geleid tot verkoop van het geheel op 31-12-2012.

De nieuw in het leven geroepen ‘bouwcommissie’ heeft een prachtige plaats gevonden aan de Avinkweg te Lievelde, voor de bouw van een nieuwe manege die wederom met hulp van velen tot stand is gekomen. Oktober 2013 startte de bouw en in februari 2014 kon voor het eerst gebruik worden gemaakt van deze nieuwe accommodatie. De officiële opening van de Grolse Veste vond plaats op 3 mei 2014 en werd verricht door het oudste lid van L.R. de Vestingruiters, Jan Groot Kormelink en het jongste lid van de Grolse ponyclub, Maud Pasman.

Het doel van de bestuurders van de stichting manege was bereikt: een prachtige accommodatie voor alle paardenliefhebbers van Groenlo en omstreken  en met name voor de aandeelhouders van de stichting, de leden van L.R. de Vestingruiters en de Grolse ponyclub.

 

Social media

Contact aanvraag

Agenda

Op het moment hebben we niks in de agenda staan.